Receptes Típiques

A Rafal, es degusten plats tradicionals realitzats amb productes extrets directament de l’horta. Verdures i hortalisses es converteixen en els principals ingredients de la nostra cuina. Així doncs, podem sadollar al paladar amb un plat de “arròs clarico”, “olla vídua”, “arròs de vigília”, “arròs de verdures”o “guisat de bacallà”. No podem oblidar en la taula d’un rafaleño una bona amanida, ja siga de lisones, d’api i escarola, l’amanida d’estiu a força de pebrot, ceba i albergínies rostides, o qualsevol altra que continga carxofa com a ingredient destacat. Altres plats dignes d’esmentar en els quals la carn cobra valor són “el bullit amb pilotes”, “l’arròs amb conill”, “l’arròs amb crosta”, “el bullit d’ànec”, etc. La nostra gastronomia s’enriqueix amb les postres i dolços tradicionals: els ametlats, mantecados, la pasta flora, les coques escalades i els manxecs en Nadal. En Pasqua, les típiques micos (amb ou o sense ou), paparajotes, bunyols, etc. I durant tot l’any podem gaudir de delicioses almojábenas, de la saborosa tortada d’ametles, o d’un bon plat d’arròs amb llet perfumat i enriquit amb una ramita de canyella i la pell del llimó.

[pt_view id=”07a3930ldr”]