- 1 tassa d’oli d’oliva.
- 2 i 1/2 d’aigua.
- Mig quilo de farina de força (mes o menys).
- 8 ous.
- 500 grs. de sucre.
– Pas 1: Es posa la foc l’aigua amb l’oli, quan trenca a bullir es tira de colp la farina, per a escaldar-la i es bat fortament amb una cullera de fusta.
– Pas 2: Quan la mescla està tèbia es van afegint els ous un a un, mentre que la massa no embega el primer no ha d’afegir-se-li el segon. La massa ha de quedar blandita, en cas que quede alguna cosa dura se li pot afegir una mica d’aigua tèbia.
– Pas 3: Amb dues culleres soperes, es formen rotllos mitjans i es hornean a foc suau fins que estiguen daurades.
– Pas 4: Després es prepara un almívar amb 1/2 litre d’aigua i 500 grams de sucre i quan aquest llest es xopen bé. Convé “melarlas” el dia anterior
– Aquest dolç és com la majoria dels d’aquesta zona llevantina, té un origen àrab com podeu observar pel nom.