L’Ajuntament de Rafal seguix avant amb els tràmits necessaris per a fer efectiu el Pla Edificant en el municipi. El Ple va aprovar fa uns dies la memòria tècnica per a les obres d’adequació i reforma del CEIP Trinitari Seva així com la sol·licitud de delegació de competències de la Generalitat en favor de l’Ajuntament per a la seua execució, o el que és el mateix, la segona fase d’un pla a què Rafal es va sumar el passat mes de desembre. Les obres descrites suposen una inversió de 1.872.373,30 euros, “cuantía que basant-se en el pla ha d’assumir la Generalitat a través de la Conselleria d’Educació mentres que l’Ajuntament, amb l’objectiu d’agilitzar el procés, ha de realitzar el projecte, la contractació i la certificació de l’obra”, ha explicat l’alcalde de Rafal, Manuel Pineda.
Basant-se en la memòria tècnica, el CEIP Trinitari Seva, únic centre d’educació Infantil i Primària de Rafal, precisa de millores en pràcticament totes les seues instal·lacions. El col·legi s’ubica en distints edificis, un en el carrer Félix Rodríguez de la Font, el més antic on s’impartixen el segon i tercer cicle de Primària a més d’albergar altres classes i un edifici annex amb quatre aules, i el segon junt amb l’institut en l’Avinguda Rafael Alberti, on donen classes els xiquets i xiquetes del primer cicle de Primària i on també es troben les àrees de direcció i secretaria.
L’actuació prevista planteja millorar l’eficiència energètica amb substitució de fusteria i vidres; instal·lació d’aïllament exterior, pràcticament inexistent; millores de la calefacció que no arriba a les zones més llunyanes i que per falta d’aïllament perd en part el seu efecte; substitució i millora de la llanterneria en ambdós centres; millores de les neteges ja que només estan adaptats els de l’edifici més antic, una obra que es va executar en 2010; substitució de sostres en aules per a reduir la reverberació; reforma de la instal·lació elèctrica; de la fusteria interior; millores en la coberta per a l’aïllament i ventilació. Això en l’interior, perquè en la part exterior també es contemplen distintes actuacions.
Les més destacades en este cas serien les encaminades a dotar d’accessibilitat els edificis escolars, ja que el més nou compta amb ascensor però l’antic no, i inclou l’eixamplament de les voreres del carrer per a facilitar els itineraris adaptats tant fora com dins del col·legi. La renovació del tanca exterior també s’indica com necessària en el col·legi antic, ja que la tanca està doblegada en nombrosos punts, així com la substitució de cobertes de fibrociment en els vestuaris i la zona coberta del pati de l’edifici més modern, un material que està prohibit.
Les pistes poliesportives s’inclouen per a eliminar els clavills que presenta, “toda una sèrie d’obres que permetran adaptar unes instal·lacions que amb el pas del temps i l’ús han quedat en part obsoletas”, ha dit Pineda.
El pressupost que s’ha presentat ascendix, en la part de l’obra a 1.762.542,14 euros i contempla altres 109.831,16 euros per a l’assistència tècnica, la qual cosa suposa un muntant total de 1.872.373,30 euros que Rafal ha sol·licitat que s’incloguen dins del Pla Edificant “para poder comptar amb un col·legi com els nostres xiquets i xiquetes merecen”, ha precisat l’alcalde. Per a l’alcalde de Rafal, el poder implementar el Pla Edificant en el municipi “es important, perquè serem nosaltres des de l’Ajuntament els que posem en marxa l’obra amb l’objectiu que com més prompte millor puga estar acabada i que el nostre col·legi, del que estem molt orgullosos tots els rafaleños i rafaleñas, tinga unes instal·lacions de la talla de la qualitat de l’educació que s’impartix en él”.