Notícies

COMUNICACIÓ DE TALL DE LLUM

COMUNICACIÓ DE TALL DE LLUM

Iberdrola ha comunicat, que amb motiu de millorar la qualitat del servei, el pròxim sabado, 20 de maig de 2017, quedarà interromput temporalment el subministrament elèctric en diverses zones de Rafal: Incidència. 4217-1354154 Interrupció programada el dia 20/05/2017 a...

read more
Església de “La nostra Senyora del Rosario”

Església de “La nostra Senyora del Rosario”

L'Església de “La nostra Senyora del Rosario”, erigida en 1639 per Jerónimo de Rocamora, primer marquès de Rafal. Entre els seus murs alberga obres pictòriques de gran valor atribuïdes a l'escola de Ribera,“La Verge de la Llet”, ”El Purgatori”i “El martiri de Santa...

read more

Festes Patronals

Així, fent un recorregut anual, comencem amb la festa gran, les festes patronals en honor a la Verge del Rosario, que se celebren el 7 d'Octubre. Durant una mica més de dues setmanes la festa ocupa un lloc principal en la vida dels habitants d'aquest poble: revetles,...

read more
Semana Santa

Semana Santa

La Setmana Santa torna a posar color, música i tradició religiosa en els carrers del nostre poble. Les processons de Dijous i Dissabte Sant, en les quals podem admirar les benvolgudes talles de “El Sant Enterrament”, “La Dolorosa”, “La Solitud”, “El nostre Pare...

read more
Festes Vàries

Festes Vàries

Durant el mes d'Abril, la celebració de la fira de sevillanes, ens acosta a través de la música, els balls, els vestits, les tapes, a aqueixa bella Comunitat d'Andalusia. El 9 d'Octubre, Celebració del Dia de la Comunitat Valenciana, els rafaleños i rafaleñas poden...

read more
Arròs amb crosta

Arròs amb crosta

Ingredients: Magre de porc. Llonganisses blanques. Pit de pollastre de pollastre. Botifarra de ceba. Tomaca natural. Arròs i brou de pollastre. 4 ous. Preparació: – Es trosseja la carn a trossets i se sofregeix tot junt, s'afig la tomaca i es deixa fins que es veu que...

read more
Almojábenas

Almojábenas

Ingredients: 1 tassa d'oli d'oliva. 2 i 1/2 d'aigua. Mig quilo de farina de força (mes o menys). 8 ous. 500 grs. de sucre. Preparació: – Pas 1: Es posa la foc l'aigua amb l'oli, quan trenca a bullir es tira de colp la farina, per a escaldar-la i es bat fortament amb...

read more
Bullit amb pilotes

Bullit amb pilotes

Ingredients (per a 4 persones): Creïlles. 250 grs. de cigrons. 1/2 quilo carn variada de pollastre, be, vedella i un trosset de xoriço i cansalada. Per al farcit: Pa. Ous. Julivert. Picat de carns (el picat és de llonganissa, blanc i xoriço dur). Sang. Sal. Pebre....

read more
Gatxamiga

Gatxamiga

Ingredients: 1/2 l d'oli d'oliva. Una cabeça d'alls. 4 l d'aigua. 1 kg de farina de pa. 2-3 grapats de sal. Preparació: – Es calfa l'oli en una paella gran i es tiren les dents d'all amb un tall cadascun. Una vegada daurats els alls es trauen i s'aparten. – Es tira el...

read more